Renovatielening

De renovatielening : geld lenen om te verbouwen of renoveren

Een woning verbouwen of renoveren kan handenvol geld kosten. De prijzen voor materialen en werkuren gaan immers nog altijd in stijgende lijn. Het budget van veel mensen is dan ook ontoereikend. Geld lenen is dan de enige optie. De renovatielening is in dit geval de meeste geschikte optie om te lenen. Voor renovatie of verbouwingen is een hypothecaire lening minder geschikt.

Vergeet echter niet dat geld lenen ook geld kost. Eerst verschillende renovatieleningen vergelijken is dan ook aan te raden. Zo kan u immers heel wat geld besparen. De rentevoeten die door de verschillende kredietverleners wordt aangeboden kan sterk verschillen. Normaal liggen de rentevoet, het bedrag en de maandelijkse aflossing van een renovatielening vast.

Geld lenen via een renovatielening kan bv. voor het isoleren van het dak, zolderkamers inrichten, een nieuwe keuken of badkamer, verfwerken, …

Voor personen die in aanmerking komen, kan deze lening worden aangevuld met de renovatiepremie van de Vlaamse overheid.

Geen onderpand

Bij de renovatielening wordt geen onderpand (hypotheek) op je woning gevraagd. Dit betekent dat de kredietverlener minder zekerheid heeft het totale geleende bedrag te kunnen recupereren. Daarom is de rentevoet van een renovatielening hoger dan bij een hypotheeklening.

Voor personen die in aanmerking komen, kan deze lening worden aangevuld met de renovatiepremie van de Vlaamse overheid. Om in aanmerking te komen voor deze premie is een eigen investering van 10.000 euro nodig en moet de woning minstens 25 jaar oud zijn. Meer informatie vindt u op de website van de Vlaamse overheid.

Scroll to top