Hypothecaire lening

De Hypothecaire lening : geld lenen voor een woning

Uw eigen woning: welke belg droomt daar niet van? Iedereen wil wel zijn eigen huisje bouwen of kopen. De meeste mensen hebben echter niet voldoende kapitaal om hun eigen woning te kunnen financieren. Geld lenen is dus vaak de enige optie om de droom te realiseren. De lening die je nodig hebt is de hypothecaire lening, ook wel hypotheeklening, woonlening, hypothecair krediet of woonkrediet genoemd. Een hypothecaire lening simulatie (simulatie woonkrediet) kan u helpen met een hypotheek berekenen.

Maar hoe begin je daar nu aan ? Een hypothecaire lening kost veel geld (de hypotheekrente). Het is dus aan te raden niet onbezonnen geld te gaan lenen. Wees er eerst zeker van dat je het geleende bedrag ook effectief kan terugbetalen. Het heeft immers geen zin om een groot financieel risico te nemen. Dat bezorgt je alleen maar problemen. De bovenvermelde simulatie hypothecaire lening is zeker nuttig.

Hypotheeklening : geld lenen voor een woning

Als je zeker bent van je terugbetaalcapaciteit, start dan met informatie zoeken over verschillende aanbieders van een hypothecaire lening. Er zijn heel wat kredietverstrekkers van hypothecaire leningen. Het vergt dus heel wat tijd om alle aanbieders op te zoeken en het aanbod te bekijken. Daarom heeft GeldLenen123 het voor jou gemakkelijk gemaakt. We hebben op deze site informatie van verschillende hypothecaire leningen in een overzichtelijke tabel gezet, mét de link naar de website van de kredietverstrekker. Daar kan u een concrete offerte vragen voor uw eigen hypothecaire lening.

Het typische aan de hypotheek is dat je uw woning waarvoor je geld leent als onderpand geeft : er wordt een hypotheek op je woning genomen. Dit geeft de kredietverstrekker de zekerheid dat hij het geleende bedrag ook effectief zal kunnen terugkrijgen als je het geleende bedrag niet zelf terugbetaald.

Bij een hypothecaire lening kan u kiezen tussen een vaste of variabele rentevoet. Bij een vaste rentevoet weet u op voorhand hoeveel u elke maand terug zal moeten betalen. Dit bedrag wijzigt niet tijdens de looptijd van het krediet. Bij een variabele interest hangt het bedrag van de maandelijkse aflossing af van de rente van het moment. Meestal is de variabele rente in het begin een stuk lager dan de vaste. Let wel op : afhankelijk de schommelingen op de financiële markten kan de variabele interest op termijn een stuk boven de vaste uitstijgen. Hier neemt u dus een zeker risico. Informeer u goed bij uw financiële instelling alvorens voor de variabele rentevoet te kiezen.

Net zoals bij een persoonlijke lening is de toekenning van een hypothecaire lening afhankelijk van het onderzoek naar uw solvabiliteit, de terugbetalingsmogelijkheden en specifieke voorwaarden die uw kredietinstelling in kwestie daartoe stelt.

Let dus goed op als u de hypothecaire lening wilt aangaan.

De rentevoeten bij verschillende banken kunnen sterk verschillen en onderhandelen kan u flink wat geld besparen. In de tabel hierboven vindt u alvast meerdere aanbieders van een hypothecaire lening, met hun interestvoeten.

Scroll to top