Autolening

De autolening: geld lenen voor auto (of motor)

Goedkope autolening nodig om je nieuwe of tweedehands auto te kopen? Dan kan een autolening simulatie zeker van pas komen. Zo kan je snel zien hoeveel geld je kan lenen en wat je maandelijks zal moeten afbetalen. Een auto op afbetaling brengt ook kosten met zich mee. Een autolening berekenen zal je een zicht geven op het totaalbedrag dat je zal moeten terugbetalen en hoeveel de maandelijkse afbetaling zal bedragen.

Het maakt niet uit welke auto je wilt kopen: een ruime familiewagen, een stadswagen of misschien een sportieve wagen. Als je niet genoeg spaargeld hebt, dan zal je een autofinanciering nodig hebben. Hoeveel geld je zal moeten lenen, hangt af van hoeveel je reeds hebt gespaard en dus zelf kan financieren.

Wat is een autolening?

De autolening is een vorm van financiering waarbij je de aangekochte wagen als onderpand geeft aan de kredietverstrekker. Door deze zekerheid is de bank bereid om je op korte termijn geld te lenen tegen een vrij lage rentevoet (net zoals bij een hypothecaire lening)

Autolening simulatie

Zoals reeds vermeld kan een simulatie van een autolening een eerste beeld geven over wat een autofinanciering je zal kosten. Op de meeste websites van financiële instellingen kan je een simulator vinden. Daar kan je het gewenste bedrag ingeven, de looptijd en de waarde van de te financieren auto. Op basis daarvan zal men de autolening berekenen: de rentevoet, het totaal terug te betalen bedrag, de maandelijkse afbetalingen en meer.

Let op: dit is dan een eerste indicatie van de autolening die voor jou van toepassing kan zijn. Voor een offerte op maat dien je steeds contact op te nemen met de kredietverstrekker.

Autofinanciering vergelijken

In de tabel hieronder hebben we de indicatieve rentevoeten (JKP) van verschillende autoleningen voor jou verzameld zodat u deze kan vergelijken. U zal merken dat de voorwaarden om te geld te lenen voor een tweedehandswagen strenger zijn dan voor een nieuwe wagen. Voor meer informatie kan u altijd doorklikken naar de website van de verschillende kredietverleners. Merk op dat de goedkoopste autolening is daarom niet de beste. Vergelijk niet alleen autolening tarieven maar ook de andere voorwaarden.

Scroll to top